A ju ka ndodhur ndonjëherë që rrobat e lara të kenë aromë të pakëndshme, edhe pse keni përdorur zbutës me aromë të fortë?

Fajtori më i shpeshtë është goma brenda rrobalarëses e cila shpejt mbledh aroma të pakëndshme, të cilat ngjajnë me mykun, transmeton Telegrafi.

Për të penguar dukuritë e ngjashme të pakëndshme, bëni recetën shtëpiake si mjet për pastrim dhe aroma e pakëndshme do të zhduket.

Ju nevojiten:

– mjete të lëngshme për pastrim (ajo e cila përmban klor),
– sfungjeri,
– dorezat,
– 25 gramë limontoz.

Procedura:

Hapi i parë në luftë me mykun është pastrimi me leckë letre të zakonshme i brendësisë së rrobalarëses në mënyrë që të eliminoni ndotjet e grumbulluara.

Pastaj qitni në gomë cilindo mjet për pastrim, nëpër gjithë sipërfaqen, duke e shpërndarë në mënyrë të barabartë.

Mbyllni derën e rrobalarëses dhe lëreni të qëndrojë dy orë.

Pas kësaj kohe, aktivizoni rrobalarësen në programin “shpëlarje”, që të eliminohet mjeti i pastrimit.

Pastaj në kutinë e detergjentit qitni limontoz, aktivizoni rrobalarësen në temperaturën më të lartë.

Përsëriteni këtë procedurë sipas nevojës (më së miri një herë në muaj) dhe përfundimisht do ta eliminoni mykun. /Telegrafi/