LAJMI I FUNDIT:

Përse nuk duhet kurrë t’i lajmë dhëmbët pas larjes së fytyrës?

Përse nuk duhet kurrë t’i lajmë dhëmbët pas larjes së fytyrës?

Dermatologia shpjegon përse është e rëndësishme renditja

Reklama

A i lani më parë dhëmbët, pastaj laheni apo anasjelltas?

Secili nga ne ka rutinë që e aplikon pothuajse çdo ditë. Ato janë zakonisht gjatë mëngjesit dhe mbrëmjes, andaj ekzistojnë rutina me të cilat e fillojmë dhe e përfundojmë ditën, transmeton Telegrafi.

A është rutina e parë juaja e mëngjesit shkuarja në banjë?

Një mjeke ka zbuluar që, nëse më parë laheni, pastaj i lani dhëmbët nuk është gjë e mirë dhe se këtë shprehi duhet ta ndërroni.

Dermatologia dr. Lindsey shpjegon se si kjo renditje ndikon në lëkurë.

– Nëse i lani dhëmbët pasi të keni larë fytyrën, e dëmtoni lëkurën tuaj. Bakteret nga goja juaj në pastën e derdhur nga dhëmbët mund të shkaktojnë puçrra në mjekër. Mbetjet e pastës së dhëmbëve me peroksid hidrogjeni, alkool, sodë buke dhe fluor me atë rast mund të mbeten në lëkurën tuaj gjatë ditës dhe natës, dhe kjo çon në acarim dhe thatësi të lëkurës – shpjegon mjekja.

 #DermTok #SkinTok #SkincareHacks ♬ gford._ gets no maidens – $avøry-$adisticpai

Videoja e saj në Tik Tok u bë shpejt virale, me komente befasuese. /Telegrafi/