1 milionë e 937 mijë e 868 qytetarë me të drejtë vote, sot nga ora 07:00 kanë filluar të ushtrojnë të drejtën e tyre për të votuar në 895 qendra të votimit që janë hapur në tërë Kosovën.

Deri në orën 11:00 dalja e qytetarëve me të drejt vote sipas KQZ-së, është është 174 mijë e 669 votues apo 9.64%.

Nga shtatë komunat më të mëdha të Kosovës, deri në orën 11:00 daljen më të madhe të votuesve e ka Komuna e Prishtinës me 11.44% pasuar nga Ferizaj me 10.12% dhe Peja me 9.95%, shkruan Telegrafi.

Më poshtë ju sjellim përqindjen e daljes së qytetarëve në votim në shtatë komunat e mëdha të Kosovës.

Gjakovë 8.03%


Mitrovicë e Jugut 8.74%


Pejë 9.95%


Prishtinë 11.44%


Ferizaj 10.12%


Gjilan 8.42%


Prizren 8.2%.

Për të parë daljen në zgjedhje për të gjitha komunat, mjafton të vizitoni ballinën e Telegrafit dhe ne krye të saj keni grafikun me statistika. /Telegrafi/