Moncef Slaoui, kreu i përpjekjes së qeverisë amerikane për të zhvilluar një vaksinë kundër COVID-19, tha se ” jemi shumë afër” një vaksinë kundër virusit.

“Ne jemi shumë afër”, tha Slaoui të hënën në CNBC. “Në fakt, ne jemi – ky është një program i pashembullt”, pohoi ai.

SHBA-ja investon në teknologjitë e vaksinave pa gjilpëra SHBA-ja investon në teknologjitë e vaksinave pa gjilpëra

Në Shtetet e Bashkuara, ka tre vaksina në provat e fazës së tretë dhe një e katërt është planifikuar të fillojë shumë shpejt, tha Slaoui. Dy nga provat e fazës së tretë në SHBA kanë rekrutuar pothuajse plotësisht numrat e paraqitur në planet e tyre origjinale, raporton CNN.

“Në të vërtetë, leximi i këtyre tri fazave gjyqësore është 50 për qind e përgjigjes së pyetjes. Kur lexojmë efikasitetin, kjo do të ndodhë diku midis tetorit dhe dhjetorit, janarit. Sa më gjatë të presim, aq më shumë ka të ngjarë të ndodh”, tha ai, transmeton Telegrafi.

Arsyeja që nuk dihet dhe nuk mund të parashikohet është sepse varet nga numri i rasteve në studim, tha ai.

Rreth 50 për qind tjetër e asaj që është me të vërtetë e rëndësishme për të përcaktuar kur vaksina do të jetë në dispozicion është prodhimi dhe disponueshmëria e dozave të vaksinës, tha ai – diçka që Slaoui tha gjithashtu se po përparon mirë.

Kompania amerikane 'Moderna', deri në fund të vitit do të prodhojë 20 milionë doza të vaksinës eksperimentale kundër coronavirusit Kompania amerikane 'Moderna', deri në fund të vitit do të prodhojë 20 milionë doza të vaksinës eksperimentale kundër coronavirusit

SHBA po investon deri në 25 objekte të ndryshme prodhuese në Shtetet e Bashkuara për të ndihmuar në prodhimin e gjashtë vaksinave që po mbështeten nga Operacioni Warp Speed.

Ndryshe, një numër i vogël i dozave të vaksinës janë tashmë duke u grumbulluar që do të jenë në dispozicion në nëntor dhe dhjetor. /Telegrafi/