Skizofreni, probleme me gjumin dhe varësi nga… Ja ç’u ndodh fëmijëve nëse nënat konsumojnë marihuanë gjatë shtatzënisë

Studiuesit zbuluan se nënat shtatzëna që pinin kanabis kishin më shumë të ngjarë të kishin fëmijë që përjetonin ankth, vështirësi në përqendrim dhe halucinacione, krahasuar me fëmijët që nuk ishin të ekspozuar ndaj lëndëve narkotike në mitër, raporton “Daily Mail”.

Përdorimi i kanabisit tek gratë shtatzëna është bërë më i zakonshëm, duke u dyfishuar gjatë dy dekadave të fundit.

Ekipi nga Universiteti i Mjekësisë së Washingtonit, thotë se gjetjet konfirmojnë efektet e dëmshme të marihuanës tek zhvillimi i foshnjave.

Studiuesit zbuluan se fëmijët e ekspozuar ndaj lëndëve narkotike para lindjes kishin më shumë të ngjarë të vuanin nga psikoza, e cila ndodh kur dikush ka iluzione dhe halucinacione, dhe shpesh është një simptomë e skizofrenisë.

Ata gjithashtu kishin të ngjarë të vuanin nga problemet me përqendrimin, probleme me gjumin dhe abuzimi me drogën.