LAJMI I FUNDIT:

PEMA M’U FUT NË DUAR

PEMA M’U FUT NË DUAR

Poezi nga: Ezra Pound
Përktheu: Faslli Haliti

Pema më hyri thellë në duar,
Limfa e saj më zbriti në krahë,
Pema m’u rrit në gjoks –
Thellë,
Degët më dalin si krahë.
Je pemë,
Je myshk,
Je manushaqe përshkuar prej erës-
Krijesë – tepër e lartë – je ti
Dhe e gjithë kjo është marrëzia e botës.


Në trend Kultura

Më shumë
“The New York Times” më 1984: Shqipëria hap një vrimë në derë

“The New York Times” më 1984: Shqipëria hap një vrimë në derë

Kulture
NË MUNDSH

NË MUNDSH

Poezi
Thënie të Immanuel Kantit: Mosmirënjohja është thelbi i poshtërsisë

Thënie të Immanuel Kantit: Mosmirënjohja është thelbi i poshtërsisë

NËSE

NËSE

Poezi
Julia Margaret Cameron dhe Francesca Woodman: Portretet për të ëndërruar

Julia Margaret Cameron dhe Francesca Woodman: Portretet për të ëndërruar

Fotografia
UNË JAM

UNË JAM

Kalo në kategori