Kryetarja e Dhomës së Kongresit, Nancy Pelosi,njoftoi se Dhoma do të votojë një rezolutë të enjten që do të kufizojë fuqinë e Presidentit Trump për të shkuar në luftë me Iranin.

“Sot, për të nderuar detyrën tonë për ta mbajtur popullin amerikan të sigurt, Dhoma e Kongresit do të ecë përpara me një Rezolutë të Fuqive të Luftës për të kufizuar veprimet ushtarake të presidentit në lidhje me Iranin”, tha Pelosi në një deklaratë, transmeton Telegrafi.

Anëtarët e Kongresit, tha ajo, kishin ‘shqetësime serioze, urgjente’ për lëvizjet e administratës në Iran’ dhe për mungesën e strategjisë së saj për të ecur përpara’.

Pelosi ishte përçmuar që po vinte një rezolutë e Aktit të Fuqive të Luftës ndërsa ajo u largua nga ajo konferencë e Dhomës së Kongresit lidhur me Iranin duke u thënë gazetarëve, “kur të jemi gati, ne do ta bëjmë këtë njoftim”. /Telegrafi/