Nëse çaji juaj i preferuar nuk ka shije të mirë, gjymi mund të jetë problem

Megjithatë, pastrimi i gjymit dhe heqja e shtresës gëlqerore është e thjeshtë, dhe gjithçka që ju nevojitet janë disa gjëra që me siguri i keni në dorë.

Sa shpesh e pastroni gjymin?

Sa shpesh pastroni një gjym elektrik varet nga sa shpesh e përdorni. Zbrazeni ujin e mbetur pas çdo përdorimi ose në fund të ditës. Pastrojeni pjesën e jashtme çdo javë për të hequr njollat dhe gjurmët e gishtërinjve, transmeton Telegrafi.

Nëse e përdorni gjymin çdo ditë, duhet ta pastroni tërësisht dhe t’i hiqni shtresat gëlqerore të paktën një herë në tre muaj. Për ata që jetojnë në zona me ujë të fortë, pjesa e brendshme e kazanit duhet të pastrohet një herë në muaj.

Çfarë ju nevojitet?

▪ Uthull e bardhë e distiluar ose lëng limoni
▪ Pluhur ëmbëlsirash
▪ Detergjent të lëngshëm të enëve
▪ Sfungjer ose furçë me fije të buta
▪ Leckë me mikrofibra.

Si ta pastroni gjymin?

Hiqni shtresën gëlqerore nga pjesa e brendshme e gjymit. Mbushni gjymin me një tretësirë prej 50 për qind ujë dhe 50 për qind uthull të bardhë të distiluar ose lëng limoni.

Aktivizoni gjymin derisa tretësira të vlojë plotësisht dhe më pas fikeni. Lëreni gjymin të qëndrojë për të paktën 20 minuta para se të derdhni tretësirën.

Pastroni depozitat minerale

Për të pastruar pjesën e brendshme, përdorni një furçë ose sfungjer me qime të buta për të pastruar çdo depozitim mineral që mbetet brenda. Zhytni një furçë ose sfungjer në uthull të pastër të distiluar për të hequr çdo mineral që është grumbulluar.

Pastroni pjesën e jashtme

Kur lani pjesën e jashtme të gjymit, mos e zhytni kurrë në ujë. Kjo mund të dëmtojë elementin e ngrohjes. Përzieni pak ujë të ngrohtë dhe disa pika lëng për larjen e enëve. Zhytni një sfungjer në solucionin e sapunit dhe fshijeni pjesën e jashtme. /Telegrafi/