Zgjedhjet lokale kanë sjellë ndryshime edhe në Kuvendin e Kosovës.

Për shkak të impenjimit në garën zgjedhore në Prishtinë më parë ishin tërhequr nga posti i deputetit Daut Haradinaj dhe Uran Ismaili.

Mirëpo pasi në raundin e parë dolën fitues pa balotazh Bedri Hamza në Mitrovicë dhe Fadil Nura në Skenderaj, të njëjtët duhet të lirojnë postet e deputetëve që mbajnë aktualisht.

Sipas rregullit dy deputetët Hamza dhe Nura zëvendësohen nga lista e njëjtë që kanë garuar në zgjedhjet e fundit parlamentare, njofton Telegrafi.

Në bazë të renditjes këta dy ish-deputetë nga lista e PDK-së do të zëvendësohen nga Rashit Qalaj dhe Isak Shabani.

Rashit Qalaj (majtas) dhe Isak Shabani (djathtas)

Të njëjtit kanë më së shumti vota nga lista e PDK-së e që nuk janë pjesë e Kuvendit.

Rashit Qalaj më 14 shkurt mori 9160 vota ndërsa Isak Shabani 8729 vota.

Pas certifikimit të zgjedhjeve komunale, Qalaj dhe Shabani do të betohen ën Kuvend si deputet të rinj./Telegrafi/