LAJMI I FUNDIT:

Pamje të mahnitshme të rrugës së re Dobrunë-Blinisht që lidh dy kufijtë shqiptarë

Pamje të mahnitshme të rrugës së re Dobrunë-Blinisht që lidh dy kufijtë shqiptarë

Dita e sotme shënoi një moment historik për dy shtetet shqiptare, Kosovën dhe Shqipërinë. Me krenari dhe pritshmëri të madhe, është përuruar zyrtarisht rruga e re që lidh zonën e Dobrunës me Blinishtin në Has. Ky projekt madhështor është një dëshmi e qartë e bashkëpunimit të frytshëm mes dy qeverive shqiptare dhe synon të lehtësojë lëvizjen e qytetarëve dhe të intensifikojë marrëdhëniet ekonomike e kulturore mes dy vendeve.

Rruga e re, e cila shtrihet përgjatë një peizazhi mahnitës të zonave malore mes Kosovës dhe Shqipërisë, është projektuar në mënyrë që të përmirësojë tej mase përvojën e udhëtimit për të gjithë ata që ndërmarrin këtë rrugë të gjelbër. Kështu, jo vetëm që ofron një qasje më të shpejtë e më efikase, por gjithashtu jep mundësinë e një udhëtimi vizual nëpër bukuritë natyrore që ka Shqipëria.

Rruga tashmë është duke u përdorur nga qytetarët dhe ka marrë vlerësimet e para tepër pozitive. Elvis Perlleshi, një i ri nga Klina me pasion të fortë për artin dhe fotografinë, ka arritur të kapë esencën e këtij projekti infrastrukturor nëpërmjet lenteve të tij. Ai ka përdorur një dron për të sjellë pamje mahnitëse të rrugës së sapo-inauguruar, duke u shpalosur udhëtarëve një perspektivë e re dhe e rrallë e hapësirës përreth.

Imazhet e tij tregojnë një rrugë të vendosur përkrah një peisazhi natyror të shkëlqyer, ku gjelbërimi dhe masivet malore janë të pranishme si dëshmitar të heshtur të kësaj pjese të Shqipërisë. Është një rrugë që duket sikur të fton në një udhëtim jo vetëm nëpër vendin shqiptar, por edhe nëpër një galeri artistike në ambiente të jashtme.

Inaugurimi i rrugës Dobrunë-Blinisht jo vetëm që do të thjeshtëzojë lëvizjet mes dy kufijve, por gjithashtu pritet të jetë një nxitje dhe një stimul për zhvillimet tjera në të ardhmen. Kjo vepër pritet të bëhet një rajon tërheqës për vizitorët dhe të jetë një pikë referimi për projektet e ardhshme infrastrukturore që lidhin njerëzit dhe kulturat.

Foto: Elvis Perlleshi

Ndërsa Elvis Perlleshi vijon të ndajë pamjet spektakolare të rrugës me botën, ai po ashtu kontribuon në dokumentimin e rritjes dhe zhvillimit të vazhdueshëm të dy vendeve shqiptare. Projektet si rruga e re Dobrunë-Blinisht janë një hap i madh përpara në ndërtimin e një të ardhmeje më të bashkuar, më të aksesueshme dhe më mirë për të gjithë shqiptarët. /Telegrafi/

Foto: Elvis Perlleshi