Reshjet e shiut që kanë ndodhur nga mbrëmë deri më sot ka bërë që shumë fshatra të Gjakovës të jenë nën uji, sidomos fshatrat Shishman, Popoc dhe Ponashec.

Me anë të një komunikate AAK i bën thirrje Qeverisë që të ndërhyjë sa më shpejt për të evituar edhe më të keqen.

“Duke e ditur situatën e rëndë ekonomike të qytetarëve të këtij rajoni (sikur në gjithë Kosovën) i bëjmë thirrje Qeverisë që të ndërhyj sa ma parë të jetë e mundur, për të evituar edhe me të keqen.

Qytetarët kanë nevojë për dorën e qeverisë qendrore duke e ditur se ajo lokale nuk ka kapacitet për t’u dalur në ndihmë. Kur ia shtojmë kësaj edhe argumentin se në Gjakovë po deshmohet çdo ditë që kemi një qeverisje të dobët dhe jo kualitative.

Me ketë rastë, iu bëjmë thirrje të gjitha organizatave që të solidarizohen me qytetarët të cilët janë të përmbytur nga këto reshje. Populli Shqiptarë dinë gjithmonë që në të tilla situata të jetë solidarë”, thuhet në komunikatën e AAK-së./Telegrafi/