Shitësja Raysa Farah, pronare e shërbimit të shpërndarjes së luleve në internet, LK Verdant tha se dekorimi i shtëpisë me bimë shtëpiake që përmirësojnë humorin është një mënyrë e shkëlqyer për të përmirësuar mirëqenien dhe lumturinë e përgjithshme.

Raysa tha se bimët e shtëpisë mund të largojnë toksinat nga ajri dhe madje mund të përmirësojnë vetëbesimin. Ajo tha: “Lidhja me natyrën si një mënyrë për të luftuar ndjenjat e humorit të ulët, ankthit dhe madje edhe depresionit mund të jetë vërtet pasuruese.

Bimët freskojnë dhe eliminojnë toksinat nga ajri, le t’i ushqejmë ato, gjë që përmirëson vetëvlerësimin tonë, dhe duke qenë të gjalla dhe të vendosura bukur në shtëpitë tona, ato na bëjnë të ndihemi mirë në mënyra që nuk mund t’i shpjegojmë”.

Ekspertja e bimëve të shtëpisë ka ndarë zgjedhjet e saj të mira të bimëve për të sjellë paqe dhe rehati në një shtëpi, duke përfshirë orkidenë “popullore”.

Orkide

Raysa tha se orkidet mund të “qetësojnë nervat” dhe madje “të ngrenë humorin”.

Orkidet janë bimë natyrale të bukura me lulëzime të gjalla që mund të zgjasin për javë të tëra. Raysa tha: “Kjo është një nga bimët më të njohura të shtëpisë dhe është e lehtë të kuptosh pse. Unë rekomandoj të mbani një orkide në zyrën tuaj të shtëpisë, në mënyrë që të mund të funksionojë ndërsa punoni, për t’ju ngritur humorin dhe për të qetësuar nervat me praninë e saj”.

“Vendoseni nën lavamanin tuaj të kuzhinës dhe përdorni ujë të vakët për të siguruar që toka të jetë plotësisht e ngopur. Bëjeni këtë çdo shtatë deri në 10 ditë, por fillimisht kontrolloni që toka të jetë e thatë. Orkidetë kanë nevojë për shumë rreze dielli të ndritshme dhe indirekte”, përfundoi ajo. /Telegrafi/