OBRM-PDUKM do të ngrejë padi penale për shkeljen e procesit zgjedhor, gjegjësisht 12 padi penale për votim të organizuar, ryshfet të votuesve.

Prokuroria Publike duhet të ndërmarrë hapa konkretë për zbulimin e politikave kriminale të qeverisë kundër zgjedhjeve.

Padit penale kanë të bëjnë me parregullsi zgjedhore në disa vendvotime si në Çair dhe Shuto Orizare të Shkupit, Prilep, Shtip

Nga OBRM-PDUK thonë se krimi kundër zgjedhjeve është një shkelje e rëndë që nuk bëhet e vjetruar, ndërsa mosndëshkimi për të njëjtit vetëm se do ta dërgojë Maqedoninë në fundin demokratik. Presim që prokurorët të japin dorëheqjen dhe të fillojnë një proces që do të pastrojë krimin e zgjedhjeve./Telegrafi/