Një përleshje – ku nuk munguan as grushtet dhe karriget – ka shpërthyer në parlamentin e Sierra Leones të mërkurën (23 nëntor) ndërsa deputetët ishin në seancë.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, ata po debatonin një ndryshim të propozuar në sistemin zgjedhor për të lejuar përfaqësimin proporcional në zgjedhjet e vitit të ardhshëm.

Në pamjet video, përfaqësuesit e Partisë Popullore të Sierra Leone (SLPP) në pushtet dhe partisë opozitare Kongresi i Gjithë Popullit (APC) shihen duke luftuar dhe duke hedhur karrige.

Komisioni zgjedhor i vendit të Afrikës Perëndimore këshilloi kalimin në një sistem përfaqësimi proporcional për zgjedhjet lokale dhe parlamentare të vitit të ardhshëm, duke përjashtuar zgjedhjet presidenciale.

Reklama

Dhe opozita pretendon se masa do të ishte antikushtetuese kur qeveria të mbështesë planin.

Reklama

Megjithatë, që ai të miratohet, duhet miratimi parlamentar.

Përplasje fizike shpërtheu rreth orës 11:00 dhe ishte qetësuar pasdite.

Sipas raporteve lokale, policia ka ndërhyrë për të qetësuar skenën e trazuar dhe për të dëbuar deputetët përçarës nga dhoma.

Votimi i qershorit 2023 do të bëjë që presidenti Julius Bio, i cili u zgjodh për herë të parë në 2018, të konkurrojë për një mandat të dytë në detyrë.

Javën e kaluar, ligjvënësit miratuan legjislacionin për të futur një kuotë gjinore në të gjitha pozicionet e zgjedhura dhe të emëruara përpara zgjedhjeve të vitit të ardhshëm, që kishte qenë një premtim i madh i fushatës nga presidenti në vitin 2018. /Telegrafi/

Reklama