Nuk ka sëmundje e cila është aq thellë e rrënjosur në vetëdijen e njerëzve. Madje edhe shprehjet “më është ngritur sheqeri” apo “më ka rënë sheqeri” janë bërë të zakonshme në bisedat e përditshme!

Diabeti është një sëmundje që nuk të jep dhimbje dhe dëmton të gjitha organet kur nuk mbahet nën kontroll. Çdo gjë nën hijen e diabetit zhvillohet më shpejt, më rëndë dhe pa e kuptuar.

Komplikimet janë më të frikshme dhe më të kushtueshme sesa vetë sëmundja. Mjafton të përmendim këtu vetëm disa prej tyre si: dëmtime të veshkave, syve, dëmtimi i nervave, kudo qofshin, sëmundjet e zemrës dhe enëve të gjakut, plagët diabetike (gangrenat), etj.

Që kur është shënuar dhe përshkruar në Greqinë e vjetër, diabeti e shoqëron njerëzimin në hap. Në ditët e tashme ka marrë përmasa të tilla që vetëm në decenien e fundit numri i personave me këtë çrregullim të metabolizmit është dyfishuar. Po paguajmë haraçin e mënyrës pasive dhe intensive të jetës e cila na largon gjithnjë e më shumë nga natyra në të cilën janë zgjidhjet e problemeve tona, shkruan Telegrafi.

Vite të shumta mjekët kanë përshkruar ilaçe kundër sëmundjes së sheqerit. Është kjo një dëshmi e mirë e veprimeve për mposhtjen gjoja të sëmundjes së pashërueshme, si edhe zbulimi i informacioneve të pabesueshme për ekzistimin e industrive të mëdha të cilat krijojnë profit të madh në këto sëmundje.

Mirëpo, sot shumica e shkencëtarëve paralajmërojnë për joefikasitetin dhe dëmin e ilaçeve konvencionale, ndërkaq rekomandojnë ushqimin e shëndetshëm, ushtrimet, marrjen e vitaminave shtesë dhe mineraleve.

Për shumicën e njerëzve përdorimi i këtyre ilaçeve do të duhej të jetë zgjedhja e fundit.

Qysh para 2500 vitesh, babai i mjekësisë, Hipokrati, ka apeluar tek popullata që ushqimin ta përdorin si mjet shërimi. Një praktikë të tillë, prej vitesh po e zbaton edhe, frymëzuesi besnik i tij, medituesi e studiuesi i fizikës kuantike e mjekësisë alternative, z. Hetem Ramadani.

Ndonëse me dekada merret me meditimin, Ramadani, së fundmi ka sfiduar mjekësinë në disa raste, duke u mbështetur në një alternativë tërësisht të kundërt e mbarsur me vlerat e tij humane.

Ai, ka arritur që të nxjerrë përfundimin se burimi i sëmundjeve vjen nga mënyra e të kequshqyerit, marrja e medikamenteve të panevojshme, lëndët toksike dhe mungesa e aktivitetit fizik.

Praktika dhe recetat e deritanishme, kanë sjellë në trajtimet e suksesshme tek të gjithë pacientët me sëmundje të rënda, por edhe tek ata që duan një shëndet të pacenuar nga sëmundjet e rastit.

Metoda që ai përdor, është mjekësia e së ardhmes, e cila përqendrohet në mënyrën se si funksionon trupi, dhe nuk merret me simptomat, por me shkakun e sëmundjes.

Këtu nuk bëhet fjalë për besëtytni, vese e paragjykime, por për raste praktike dhe suksese të prekshme.

Këtë çka po e themi, mund ta vërtetoni përmes pamjeve filmike të cilat, janë mjaft bindëse dhe nuk lënë vend për asnjë dyshim të keqpërdorimit ose mashtrimit, sepse keni mundësinë t’i dëgjoni rrëfimet e familjarëve dhe pacientëve që janë trajtuar me sëmundjen e diabetit nga Hetem Ramadani.

Rastet e prezantuara janë të çastit, kurse për ato që do të pasojnë, do të njiheni shumë shpejt, shkruan Telegrafi.

VIDEO

Ju jeni ata që jeton çdo ditë me diabetin. Për këtë arsye, ju duhet të vendosni çfarë, kur dhe si do të ushqeheni, sa ushtrime fizike të bëni gjatë ditës dhe në varësi të tyre të përshtatni vetë dozat e mjekimit.

Pyesni: “Çfarë i nevojitet organizmit tim për t’u shëruar?” Receta juaj mund të përmbajë elemente të mjekësisë klasike por edhe planin e daljes nga toksifikimi, shërimin e shpirtit i cili është nën stres. Ky mund të jetë plan i kuptimeve të reja të jetës, meditimit, aktiviteteve…

Ky është hapi i parë drejt një jete normale dhe pa probleme me diabetin. Por që të arrihet kjo, duhet që vetë personi me diabet të jetë i edukuar, i mësuar që të jetë mjeku i vetvetes, madje jo vetëm kaq, por njëkohësisht të mësojë edhe të tjerët. /Telegrafi/