LAJMI I FUNDIT:

Nuk është Mona, është Moona!

Nuk është Mona, është Moona!

Kur Banksy – artisti i famshëm britanik i grafiteve – ka thënë se asgjë më shumë nuk mund të bëhet me pikturën “Mona Lisa” të Leonardo da Vinci, ai nuk e dinte se artisti Nick Walker kishte diçka në mendjen e tij.

Walker e rikrijoi grafititin “Moona Lisas” me prapanicën e shpaluar më 2006, duke paraqitur një perspektivë të re të modelit të epokës së Renesancës të përjetësuar nga piktura e Leonardo da Vincit. Tani, arti i Walkerit është shndërruar në një statujë bronzi.

Vepra e Walkerit u realizua si statujë me madhësi reale. Është 1.8 metra e lartë dhe peshon 260 kilogramë. Për të rikrijuar statujën, u krijua fillimisht një version i improvizuar i grafitit me 160 kamera DSLR për të kaptuar një imazh 360 shkallësh të një modeleje të veshur si “Moona Lisa”. Imazhi pastaj u përdor për të krijuar trajtën digjitale për të vazhduar pastaj me realizimin final.

Reklama

Vepra, për momentin është shfaqur në Muzeun e Bristolit, në ekspozitën që trajton roin e artistëve bristolian në zhvillimin e artit të rrugës. /Telegrafi/