Organizata “Vojvodina e Re” (Mlada Vojvodina) në shëtitoren buzë  Danubit në Novi Sad, ka shkruar grafite me mbishkrimet “Vojvodina Republikë”, “Kosova nuk është Krime”.

Kjo organizatë ka postuar në faqen e saj në rrjetin social “Instagram” fotografi nga shëtitorja buze lumit në Novi Sad, ku kishte mbukuar me ngjyrë të bardh mbishkrimet nacinaliste serbe “Kosmet, Sevastopol, Krime, Rusia”, duke shkruar mbi to mesazhet: “As Kosova nuk është Krime, as Vojvodina nuk është Sevastopol”, “Kjo nuk është Rusia”, përcjell Telegrafi.

Derisa në Serbi vazhdojnë të mbahen prostesta ku kërkohet dorëheqja e presidentit Aleksandar Vuçiq, në Vojvodinë nuk pushojnë përpjekjet dhe lëvizjet për avansimin e statusit të kësaj krahine në Republikë. /Telegrafi/