Norma mesatare për kredi në Kosovë ka shkuar vazhdimisht duke rënë viteve të fundit, aktualisht sipas statistikave të Bankës Qendrore të Kosovës (BQK), është 6.6 për qind.

Normën më të ulët për kredie kanë ndërmarrjet si dhe për kredit hipotekare, shkruan Telegrafi. Kjo bëhet e ditur në raportin mujor të BQK-së për Sistemin Financiar. /Telegrafi/