Si shpërfaqet karakteri te njerëzit? Njerëzit në mënyra të ndryshme mbajnë ndjenjat, dhe gjithashtu i shprehin ato.

Qarja përgjithësisht shoqërohet me një ndjenjë të thellë trishtimi dhe nuk duhet të jetë gjithmonë pikëllimi në fjalë.

Sipas psikologëve, të qarët është i mirë dhe i shëndetshëm, dhe njerëzit që qajnë shumë janë të veçantë.

Herën tjetër që jeni në buzë të lotëve, mbani mend këto pak gjëra:

Të qarët redukton stresin

Nëse jeni një person i cili lehtësisht lëshohet në emocione, atëherë do ta keni më të lehtë për t’u marrë me situata të vështira jetësore. Pas “shlyerjes tuaj”, ju do të ndiheni lehtësues dhe do të jeni në gjendje të shihni qartë situatën që ju bëri për të qarë.

Tregoni se nuk keni frikë nga ndjenjat tuaja

Të qarët është gjithashtu një shenjë se nuk keni frikë nga ajo që ndjeni. Qarja është një shenjë se ju pranoni ndjeshmërinë dhe lëndimin tuaj. Kjo është një shenjë se ju jeni një person i fortë që gjërat i quani emra të vërtetë, transmeton KosovaPress.

Tregoni se sa trim jeni

Njerëzit që tregojnë emocionet e tyre janë të guximshëm dhe autentikë. Është më e rëndësishme për ata që të jetojnë në të vërtetën e tyre sesa të shqetësohen për atë që të tjerët flasin. Përveç kësaj, ata e dinë se të tjerët gjithashtu do të tregojnë më lehtë ndjenjat e tyre të vërteta, madje edhe përmes lotëve, por nuk guxojnë, sepse duhet të mbajnë pamjen që kanë krijuar për veten.

Të qarët ndihmon në vendosjen e balancës

Kur ju pranoni ndjenjat tuaja dhe qarja është pjesë e procesit të pranimit, aq më lehtë do të jetë çlirimi i ndjenjave.