Një iluzion optik mund të japë një efekt të mrekullueshëm dhe njëkohësisht të rremë. I tillë është edhe ujëvarë nënujore Le Morne Brabant, në Mauritus, një ishull në Oqeanin Indian, i rrethuar nga deti i kristaltë, plazhet e bardha dhe të paprekura si dhe natyra e virgjër.

Vështirë që një peizazh i tillë të mos tërheq vëmendjen. Ky fenomen i jashtëzakonshëm është formuar për shkak të rërës dhe ujërave të cekëta që sa vijnë e thellohen, transmeton syri.

Le Morne Brabant është një gadishull që ndodhet në jug-perëndim të Mauricius. Për të vlerësuar saktë ujëvarën duhet ta shikoni atë nga perspektiva ajrore.

2

3

4

5