Erërat e forta që kanë goditur disa pjesë të Kroacisë kanë shkaktuar probleme në trafik dhe jo vetëm.

Sipas mediave kroate, përcjell Telegrafi, në Dalmaci, disa rrugë janë të mbyllura për trafik dhe të tjera janë të hapura vetëm për grupe të caktuara të automjeteve.

Gjithashtu, siç është bërë e ditur, linja të shumta transporti janë në ndërprerje. Asgjë nuk është më mirë në tokë. Kështu, një pol ndriçimi ra në Urën e Lirisë së rivendosur së fundmi.

Një lexues i mediumit kroat Index.hr ka dëshmuar se drejtuesit e automjeteve filluan të frenojnë dhe se ishte fati ai që i shpëtoi nga një tragjedi, pasi një shtyllë ra mbi një urë.

Jo një kilometër më larg, era e “nxori” një pjesë të fasadës nga Muzeu i Artit Bashkëkohor.

Ndërkohë një erë e fuqishme rrëzoi një pemë pishe që preu rrugën dhe bllokoi trafikun.

Mediat raportojnë se dëmi më i madh është regjistruar në Rrugën Maksimirska, ku era dëmtoi disa çati dhe një duzinë makinash.

Sipas një njoftimi të Institutit Shtetëror Hidrometeorologjik për Zagreb dhe zonës së Zagrebit, stuhi të erës së veriut, me shpejtësi mesatare 40-55 km / orë, kanë mundur të shkaktojnë shqetësime në trafik, dëmtim të strukturave, thyerje të pemëve dhe jo vetëm.

“Të gjitha shërbimet e qytetit dhe të gjitha urgjencat janë në gatishmëri dhe do të ndërhyjnë sipas nevojës, dhe ne kërkojmë nga qytetarët për kujdes shtesë”, ka thënë Zyra e Menaxhimit të Urgjencës në Zagreb. /Telegrafi/