Video lojërat moderne të lidhura me makina kanë grafikë ultra-realiste, por është ende e vështirë të përsëritet ndjesia e drejtimit të një makine të vërtetë ndërsa lojtari ulet në shtëpinë e tij.

Reklama

Megjithatë, një gazetë nga Polonia gjeti një mënyrë për ta zgjidhur disi problemin duke ndërtuar një simulator duke përdorur brendësinë e një makine të vërtetë.

Adriano, një polak, zotëron dhe drejton një Alfa Romeo 147, por është një adhurues i modelit Brera. Prandaj, ai përdori brendësinë e Brera për të krijuar simulatorin e lojërave në shtëpinë e tij. Projekti filloi me një timon Logitech G29 dhe shtoi pjesë të ndryshme në veturë për të realizuar më në fund vizionin e tij.

Reklama


Rezultati është një imitues i shkëlqyeshëm, i cili duket vërtet mbresëlënës. Kabina është marrë nga Alfa Romeo 159/Brera duke përfshirë një pjesë të madhe të pultit me grupin e instrumenteve, ndenjat e ajrit dhe të gjithë konzollën qendrore. Format, sistemi i zërit dhe komandat janë të ndriçuara, dhe ndriçimi portokalli i pedaleve të aluminit përputhet me këtë.

Reklama

Adriano bleu gjithashtu një ndenjëse që e vendosi në shinat e fabrikës dhe bleu një timon shumëfunksional nga modeli Giulia i Alfa dhe bëri disa modifikime për t’iu përshtatur rolit të ri.

Siç tregojnë klipet, timoni, pedale dhe ndërruesi janë plotësisht funksionale. I gjithë konfigurimi është i pajtueshëm me PC-në, por edhe me konsolën e PlayStation. Qëllimi tjetër i Adrianit është të mundësojë që fytyrat e orëve të gjurmojnë ato në lojë, por kjo veçori do të jetë e mundur vetëm për lojërat PC. /Telegrafi/