Clara tha se ajo ishte një ushtarake dhe se vendi i saj kishte zhvilluar një makinë kohë që e çoi atë në të ardhmen.

Në rrjetet sociale, një video u bë përsëri një trend ku një grua, e quajtur Clara, pretendon të jetë një udhëtare në kohë dhe të jetë përfshirë në një mision ushtarak për të shmangur tragjedinë e zhdukjes njerëzore nga robotët vrasës.

Videoklipi u regjistrua në 2018, megjithatë gjeneroi edhe një herë dyshim dhe ka afër katër milionë shikime në kanalin YouTube ApexTV, transmeton Telegrafi.

“Dua të flas për ngjarjet që kanë ndodhur në vitin 2000. Kam shërbyer në ushtri dhe qëllimi im i vetëm ishte të ndërtoja karrierën time. Historia ime ka të bëjë me udhëtimin në kohë. Do t’ju duket se kjo është një fantazi, por ju siguroj se tashmë është një teknologji e përdorur për qëllime ushtarake në të tashmen”, kështu filloi historia e saj.

Në rrëfimin e saj, gruaja tha se ajo ishte një grua ushtarake dhe se vendi i saj (të cilin ajo nuk e zbuloi sepse gjoja dëshiron të mbrojë identitetin e saj) zhvilloi një makinë për të qenë në gjendje të udhëtonte në kohë, ajo tha se ishte dërguar në vitin 3,780 për të sjellë teknologji nga robotë që më vonë do të nënshtrojnë racën njerëzore dhe do të kërkojnë ta shfarosin atë.

Ajo tha se robotët do ta kishin bërë këtë përcaktim sepse më parë kishte një luftë midis njerëzve dhe se madje ishte hedhur një bombë atomike.

“Mund të jetë e vështirë për ju të kuptoni se për çfarë po flas tani, por përpiquni ta kuptoni. Koha është një masë, me lartësi, gjatësi dhe thellësi”, dhe shpjegoi se është më e lehtë të udhëtosh për të ardhmen sesa për të kaluarën.

Ajo shpjegoi se makina e kohës quhet “Isaac” për nder të mësuesit që e krijoi atë.

“Isacc është një makinë kohe që punon me energji elektrike, është një karrige metalike që punon me trupin e njeriut, dukurinë fizike të energjisë elektrike, rezonancën dhe frekuencën në kohë. Kështu funksionon, një person duhet të ulet në karrigen metalike që ka shumë gjilpëra dhe energjia elektrike hyn në trupin e personit dhe i fut brenda, është sikur rrufeja të kalonte nëpër ju, është një dhimbje e papërshkrueshme”, tha ajo.

Ajo tha se ndihej sikur vetëm shpirti të udhëtonte. Pas kësaj gjithçka u bë e zezë dhe ajo u zgjua në të ardhmen ku kishte shkatërrim masiv, makina dhe ndërtesa në flakë dhe të shkatërruara, kufoma njerëzish kudo që ishin shkaktuar nga lufta që njerëzit bënë kundër robotëve.

Emri i operacionit të saj të fshehtë ishte “Miu” sepse ai duhej të vjedhte si kjo kafshë për të mos u zbuluar nga robotët vrasës.

Atje ajo u takua me një burrë nga njësia e tij me emrin David, “ai ishte i vetmi njeri që mbeti gjallë që nga operacioni i fundit që shkuam atje”.

Ai e shoqëroi atë përmes pyllit në një strehë për njerëzit, ishte vetëm një vrimë dhe vuri në dukje se ata panë mijëra të vdekur dhe rreth 60 ose 80 robotë.

Ajo përshkroi se atje ajo pa robotë që ishin më të gjatë se njerëzit, por me fizionomi të ngjashme, të bëra prej metali, por me një fytyrë njerëzore të bërë nga një material i ngjashëm me silic.

“Ishte sikur ai po shikonte një njeri, ishte e lakuar si një fytyrë natyrale njerëzore. Davidi tha se secili robot kishte një fytyrë të ndryshme, unike dhe të veçantë për vete dhe se ai mund të mendonte në të njëjtën mënyrë si njerëzit, megjithatë ata ishin shumë më inteligjentë, nuk kishte asgjë që nuk dinin”, përveç se ishte vdekjeprurëse.

Pas atje, të mbijetuarit i çuan në një bunker tjetër, më i madhi i asaj kohe i quajtur Alpha, megjithatë gjatë rrugës ata hasën një robot që vrau shumicën e shokëve me rrezet lazer, vetëm Davidi, udhëzuesi, do të kishte mbijetuar, edhe ajo.

Një orë më vonë ata arritën në Alpha dhe u morën për të takuar Jack, udhëheqësin që do të kishte gjetur vendin që ishte një strehë bunker për njerëzit për t’u mbrojtur nga sulmi i një bombe atomike që ra vite më parë.

Në atë vend do të kishte rreth 4,000 njerëz, ata i shpjeguan misionin Jack dhe ajo ra dakord t’i ndihmonte, ai i çoi në një dhomë ku gjetën gjashtë robotë të mbërthyer në mur gjysmë të shkatërruar.

“Shoqëruesit e Jack u përpoqën të riprogramonin ata robotë në mënyrë që ata të mund të jetonin në harmoni me njerëzit por ishte gjithmonë një dështim, nuk ishte e mundur sepse nuk kishte asnjë mënyrë për të fshirë kujtesën e tyre”, shpjegoi gruaja që tha se këta robotë ishin më të lehtë për t’u përdorur.

Megjithëse gruaja është e talentuar si një rrëfyese, “provat e saj” nuk janë shumë të besueshme, gjë që tregon se si “truri” i robotëve shumë inteligjentë nuk është asgjë më shumë se një procesor Intel që ajo mori nga çdo CPU.

Historia e saj duket e marrë nga një ëndërr e ndonjë prej filmave të Terminatorit ku ajo është protagoniste.

Disa përdorues e konsideruan historinë e tij të rrezikshme pasi ajo mund të krijonte armiqësi ndaj teknologjisë në vetvete edhe pse ne jemi shumë larg inteligjencës autonome artificiale dhe robotët më të përparuar janë ende të programuar për mekanizma shumë themelorë.

Ata gjithashtu kanë frikë se njerëzit e fiksuar do të sulmojnë, grabisin ose plagosin shkencëtarë ose teknologë ose krijimet e tyre nga frika e pabazë e “robotëve të këqij”. /Telegrafi/