Këto nuanca duhet të shmangen kur dekoroni brendësinë.

Edhe pse disa ngjyra dhe nuanca duken të bukura, ato në fakt nuk janë të mira për t’u përdorur në të brendshme.

Më poshtë ua sjellim tri prej tyre:

E zezë

Edhe pse mund t’i drejtoheni më së shpeshti ngjyrës së zezë sa i përket veshjeve dhe këpucëve, ajo nuk duhet të jetë zgjedhja juaj. Lyerja e mureve me ngjyrë të zezë ose aksesorët ekskluzivisht të zinj mund t’i japë shtëpisë një atmosferë shumë të errët. Do të keni përshtypjen se shtëpia është me ndriçim të dobët dhe do t’ju duket e dëshpëruar. Përveç kësaj, ju mund të humbni si përqendrimin ashtu edhe motivimin, sepse e zeza do ta bëjë mjedisin tuaj dembel ose mbytëse të qetë.

Reklama
Reklama

Rozë

Roza është një ngjyrë kaq e bukur, kështu që pyesni veten pse jo atë ngjyrë? Duke qenë se roza është një nga ngjyrat më të lehta, ajo mund të duket e pistë me kalimin e kohës. Papastërtitë dhe njollat ​​do të jenë shumë të dukshme në këtë nuancë dhe kërkon shumë kujdes. Nëse keni mure rozë, ato do të humbasin shkëlqimin e tyre pas disa muajsh dhe do t’ju duhet shpejt t’i rifreskoni ose t’i lyeni në ndonjë nuancë tjetër. Përveç kësaj, është e vështirë të merret me mend nuanca e saktë që do t’ju pëlqejë në mure.

Gjelbër e errët

Një tjetër ngjyrë e keqe për brendësinë është jeshile e errët. Ndërsa jo shumë njerëz guxojnë ta përdorin këtë ngjyrë, ka disa që do t’i japin një shans. Shpëtoni veten nga ato gabime, sepse nuanca e parë do ta mbushë hapësirën me melankoli dhe trishtim. Megjithatë, kjo nuancë është e mirë nëse janë vetëm disa detaje, disa dekorime apo disa jastëkë. Duhet pasur kujdes që këto ngjyra të jenë në minimum dhe të përzihen mirë me pjesën tjetër të ngjyrave të brendshme.

Reklama
Reklama