E verdha krijon ndjenjën e ngrohtësisë dhe rehatisë, andaj është bërë shumë e popullarizuar kur është fjala për ngjyrosjen e banesave

Muret e verdha, tepihët në tone ngjyre të artë, llambat dhe detajet e tjera në nuanca të ngjyrës së diellit stimulojnë aktivitetin e trurit dhe nxisin njerëzit për komunikim më të mirë, transmeton Telegrafi.

Në këtë drejtim ia arrijnë, sepse personat e rrethuar me enterierin “e lumtur” janë më të lumtur dhe më energjikë, madje këtë e bartin edhe te tjerët.

Teprimi i ngjyrës së verdhë jep rezultat kundërproduktiv. Hulumtimet tregojnë që personat e rrethuar me ngjyrë shumë të verdhë shpesh ndryshojnë humorin, janë më nervozë dhe më irritues.

View this post on Instagram

A post shared by Laminate Floor World (@laminatefloorworld) on Jan 30, 2020 at 12:36am PST

Bebet të cilat flenë gjumë në dhomat me “tepricë të diellit artificial”, më shumë qajnë.

Assesi nuk rekomandohet që e gjithë dhoma të jetë e verdhë. Përkundrazi, përdorni që “t’i shndritni” hapësirat e errëta me detaje të verdha apo me një mur të verdhë.

Dhomat e vogla dhe më pak të ndritshme ngjyrosni me ngjyrë bezhë-verdhë, ngjashëm me të shndritshme të errët.

Nëse dëshironi të përdorni nuancat e pasura dhe të zjarrta të ngjyrës së verdhë, le të jenë ato detaje më të vogla si p.sh. vazot, llambat, pasqyrat, ora e murit, kornizat e pikturave apo perdet.

/Telegrafi/