Hakerët gjithashtu duan të përfitojnë nga popullariteti i NFT, kështu që ata u dërgojnë email krijuesve të tokenëve të pazëvendësueshëm me një fotografi të malware që mund të vjedhin të dhëna nga kompjuterët e tyre.

Megjithëse tregu NFT është në rënie të madhe, ka ende shumë para në të, dhe meqenëse NFT shet gjithçka për shumë para, shumë po përpiqen të hyjnë në atë treg dhe shpresojnë se do të kenë fat, domethënë që veprat do të jenë interesante për dikë, kështu që ata do të paguajnë miliona për to.

Ndonëse raste të tilla janë të rralla, lajmet e shumta në media për pasurimin e shpejtë të NFT-së i “bindin” artistët dixhitalë që të paktën të përpiqen të plasojnë veprat e tyre si tokena të pazëvendësueshëm në treg.

Reklama
Reklama

Megjithatë, përveç atyre që duan para të shpejta, në këtë treg mundësinë e tyre e shohin edhe kriminelët kibernetikë. Siç paralajmëron kompania e sigurisë kibernetike Malwarebytes, ka një numër në rritje të sulmeve në të cilat shfrytëzohet naiviteti i krijuesve të përmbajtjes NFT.

Domethënë, disa prej tyre morën një ftesë nga ekipi që përfaqëson “Cyberpunk Ape Executives” – meqenëse majmunët NFT janë shumë të njohur, ky emër tingëllon si një koleksion me token të pazëvendësueshëm. Mesazhi vlerëson marrësin dhe punën e deritanishme dhe koleksionet e NFT, kështu që ai është i ftuar të marrë pjesë në një projekt të ri në të cilin do të “krijojë personazhe të parezistueshëm NFT”.

Reklama

Personazhet tuaja do të jenë një pjesë e rëndësishme e universit tonë NFT, thuhet në mesazh, dhe gjithashtu përmban një lidhje në faqen nga e cila duhet të shkarkoni një skedar. Skedari përmban tre GIF, por edhe një skedar .EXE i cili, nëse ekzekutohet në një kompjuter, vjedh të dhënat e ruajtura në të. Gjithashtu, mesazhe të reja phishing u dërgohen njerëzve nga lista e kontakteve nga llogaritë e tyre për të rritur numrin e kompjuterëve të infektuar.

Reklama

Edhe pse sulme të tilla nuk janë të rralla, Futurism thekson se deri më tani hakerët nuk e kanë synuar aq shumë tregun NFT, por me rritjen e popullaritetit, duket se ky po bëhet një objektiv i ri dhe interesant.

Reklama

Gjithashtu, Malwarebyte paralajmëron se, megjithëse sulmet kanë për qëllim individët, ekziston një rrezik i madh për kompanitë dhe organizatat, veçanërisht nëse emailet mashtruese hapen në kompjuterët e biznesit. /Telegrafi/