Një burrë, me punën e tij të përkushtuar, ndihmoi mijëra kafshë që të ngriheshin në këmbë!

Deri para disa vitesh, ortopedi Derrick Compana bënte protezat ndihmëse për njerëzit.

Sot, ky amerikan mbledh ndihmat ortopedike për gjymtyrët e qenve, kuajve, gomarëve, lopëve dhe dhive.

Ai bëri protezën e parë për një elefant që humbi këmbën kur shkeli një minë toke.

Në atë moment, ai nuk e kishte idenë se e kishte gjetur thirrjen e tij të vërtetë në jetë, derisa një burrë me një qen që i mungonte këmba hyri në punëtorinë e tij.

Ai vendosi të përpiqej ta ndihmonte dhe ai pati sukses. Që atëherë, ai ka lejuar që kafshët në të gjithë botën të jetojnë jetën e tyre çdo ditë, dhe klientët e tij më të shpeshtë janë shtëpitë.

Siç deklaroi një herë për mediat amerikane, ai është më i lumtur kur sheh kafshë shtëpiake që ecin dhe vrapojnë përsëri sikur nuk u mungon asgjë.

Sidoqoftë, ne besojmë se lumturia e tyre nuk është kënaqësia e tij e vetme, duke pasur parasysh se çmimet e ndihmave që ai bën variojnë nga 550 euro deri në 1500 euro të pabesueshme. /Telegrafi/