Disa fotografi jo shumë të këndshme tregojnë “pasurinë” e lënë pas nga ata që zgjodhën t’i japin fund jetës së tyre në pyllin vetëvrasës të Japonisë.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, bëhet fjalë për pamje që vijnë nga Pylli i Aokigaharës, i cili është bërë i njohur si një nga vendet më të përfolura të vetëvrasjeve në botë gjatë viteve të fundit.

I gjendur në fund të malit Fuji, ky vend është bërë sinonim si një vend për njerëz të dëshpëruar për t’i dhënë fund jetës së tyre.

Ndërkohë, zyrtarët kanë vendosur shenja që u bëjnë thirrje atyre të mendojnë për familjet e tyre mbi detajet e kontaktit për një organizatë për parandalimin e vetëvrasjeve.

Aty shkruan: “Jeta juaj është një dhuratë e çmuar e prindërve tuaj. Ju lutemi, mendoni për prindërit tuaj, vëllezërit e motrat dhe fëmijët. Mos e mbani në vete. Flisni për problemet tuaja”.

Ndërkohë, thuhet se ekzistojnë mjaft prova dëshpëruese për të treguar se shenja të atyre që kanë vrarë veten – këpucë të humbur dhe gjëra janë parë midis rrënjëve, si dhe shënime të zymta të mbështetur në trungje.

Por disa janë gjithashtu me sa duket hezitues, pasi kanë vënë shenja në pemë në një përpjekje për t’u siguruar që ata të gjejnë rrugën e tyre prapa, nëse ata ndryshojnë mendjen.

Në këtë pjesë, siç thuhet më tej, izolimi i pyjeve besohet të jetë një nga arsyet pse shumë e zgjedhin atë. Çdo vit, autoritetet heqin dhjetëra organe – por të tjerë, qëndrojnë të pazbuluara për vite me radhë.

Japonia ka një shkallë vetëvrasëse për kokë banori që është ndër më të lartat në botë, me më shumë se 21,000 që ndodhin në vit. /Telegrafi/