Në Maqedoni secilin vit sëmuren nga 200 deri 300 persona nga salmonella.

Edhe pse numri më i madh i salmonellës shfaqet nga mosrruajtja e mirë e ushqimit por përsëri shfaqet edhe nga fermat e pulave, shkruan Telegrafi Maqedoni.

Që të zvogëlohet rreziku nga sëmundja e salmonellës, fermat e pulave kanë këshillime se si duhet të drejtohet me masat e sigurisë bio dhe sa duhet të dërgohen mostra për analiza të pulave dhe vezëve nga fermat.

Kjo është një obligim i të gjithë fermave të pulave që prej një viti kur fituam lejen për eksport për në tregun evropian.

Njëra nga lidhjet më të rënda të cilat i vendosin në udhëkryq fermat e pulave, sa prej fermave do të ngelin në prodhimin e rregullave të cilat kërkojnë deri në fund të vitit që të ndërrohen të tëra kafazet ndër fermat me standarde evropiane, me çka fermat e pulave është investim i madh çka i bëjnë jo konkurrentë.

Në MAqedoni ka afër një milionë pula në 92 ferma me çka më këtë kapacitet në mënyrë të susesshme i përmbush nevojat e mbrendshme me mundësin e rritjes së potencialit të transportit të vezëve. /Telegrafi/