Ministria i Kulturës, Rinisë dhe Sportit i ka ndarë post mortum çmimin Kombëtar për Vepër Jetësore poetit dhe kritikut letrar Azem Shkreli – çmim që e pranoi trashëgimtari i tij, Valon Shkreli.

Ndërsa çmimi vjetor për Kinematografi iu nda regjisores Burbuqe Berisha dhe aktorit Kushtrim Hoxha.

“Është fat që në vitin 2019, 2018, 2017, filmi ka shënuar suksese në arenën ndërkombëtare, dhe për këtë ne kemi rritur buxhetin për filmin”, ka thënë ministri Kujtim Gashi. /KP/