LAJMI I FUNDIT:

NATË SLLOVENE

NATË SLLOVENE

Poezi nga: Agim Mala

Mbi metro fle nata veriu
fjalët janë të rralla
mjegulla e dendur

Nëpër gjithë qytetin
rruga e panjohur të ndjek


Je lodhur me agim malën
tërë ditën e ke dëgjuar të flasë
se është egërsirë
që ha sall veten
se shtëpia e tij në jug
pas nevojtores
ka edhe odë për miq
dhe tjetrën ku flejnë fëmijët

Fjalët e lëna në gjysmë
fjalët e pathëna

Duhet të telefonoja
ta thërras veten e largët
për të satën herë të shpjegoj
se ai ka vdekur në Kosovë
se kot e ka ta vrasë
qyteti i ftohtë i huaj
paralajmërimi i bombave

E tërheq zvarë deri te hoteli
e gjuan
mbi shtratin “fin de siècle”
e lë vetëm
i kthehesh vetes tjetër
nuk ka bërë asgjë sot
vetëm ka menduar për ty
dhe të ka dashur

???????̈, ??̈???? 1987

????, ????. ???? ??̈ ?̈???̈??. Prishtinë: Rilindja, 1990.