Studiuesi i shkencave islame, Mustafa Bajrami, përmes një postimi të tij në Facebook thotë se “Pranvera arabe” është mashtrimi më i madh në histori që e pësoi Lindja e Mesme.

Sipas tij, kjo është tragjedia më e madhe që u ndodhi myslimanëve të Lindjes, prej kohës kur mongolët e bënë rrafsh me tokë Bagdadin e Damaskun, ndërsa shton se të këqijat që nisën me këtë “Pranverë…” kanë për të vazhduar akoma.

“Mbi 1000 miliardë dollarë humbje materiale,

Mbi 1 milionë viktima të pafajshme,

Mbi 10 milionë refugjatë të shpërndarë nëpër botë,

Mbi 10 milionë vendbanime të rrënuara përjetësisht,

Mbi 100,000 shkolla, spitale, çerdhe, xhami, kisha e qendra tjera arsimore, edukative, kulturore dhe sportive të shkatërruara,

Mbi 50 mijë akademikë, profesorë, mjekë, inxhinierë e dijetarë të profileve të ndryshme të vrarë apo të zhdukur,

Ky është bilanci i të rrejshmes nga ‘Pranvera Arabe’ për të cilën radhazi patëm shkruar e patëm folur se ajo nuk është pranverë, është vrasje dhe vetëvrasje e shoqërive të rajonit; është tragjedia më e madhe që u ndodhi myslimanëve prej kohës kur mongolët e bënë rrafsh me tokë Bagdadin, kur e përmbysën nga themeli Damaskun dhe kur dogjën thuajse çdo gjë që ishte përkthyer e shkruar nga dora e urtakëve myslimanë, të krishterë e çifutë të rajonit të Lindjes së Mesme…

Nuk i duhet njeriut mësim më i mirë sa për të parë se çka ndodh kur çdo segment i jetës, bile edhe feja, vihet në shërbim të politikës, e kjo e fundit kur të jetë mjet dhe armë në duart e politikanëve naivë, të shitur e shkatërrimtarë…!

Të bëmat dhe pasojat e kësaj ‘Pranvere’, për fat të keq, edhe më tutje kanë për të vazhduar…!”, ka shkruar Bajrami. /Telegrafi/