Kryetari i Lëvizjes për Bashkim, Valon Murati, ka bërë me dije se në këtë kohë zgjidhja më e mirë për Kosovën do të ishte formimi i një qeverie të unitetit kombëtar.

Në këtë intervistë dhënë për gazetën “Epoka e re”, ai ka thënë se kjo qeveri do të duhej ta udhëhiqte vendin deri në përfundimin e dialogut me Serbinë dhe realizimin e një reforme zgjedhore.

Murati ka thënë se e vetmja mënyrë për ta larguar tërësisht Serbinë nga Kosova është projekti i ripërcaktimit të kufijve, të cilën Lëvizja për Bashkim e ka shndërruar në platformë politike që në vitin 2010.

Reklama

Ai ka vlerësuar se qeveria aktuale është e brishtë, duke theksuar se kriza politike e brendshme, e përcjellë me pandeminë në rritje dhe krizën ekonomike në anën tjetër, po ia bën të vështirë jetën kësaj qeverie.

Reklama