LAJMI I FUNDIT:

Mungesa e gjumit ndikon shumë në gjendjen emocionale

Mungesa e gjumit ndikon shumë në gjendjen emocionale

Studimi i publikuar në Zhurnalin e Neuroshkencës, tregon se pjesëmarrësit që kanë pasur një gjumë të mirë gjatë natës, kanë pasur funksione të mira të trurit dhe janë përgjigjur testit me shpejtësi, por të qetë.


Universiteti i Tel Avivit në Izrael, ka bërë një hulumtim me 18 pjesëmarrës, të cilëve edhe ju është skanuar truri, transmeton Telegrafi.

Reklama

Pjesëmarrësve, të ndarë në dy grupe, të atyre që kanë fjetur mirë dhe atyre që nuk janë lënë të qetë gjatë natës, u është kërkuar të tregojnë se nga po shkon pika e verdhë.

Hulumtimi tregon se ata që kanë fjetur mirë, kanë qenë në gjendje që me shpejtësi dhe qetësi, të gjejnë drejtimin e pikës.

Ata që nuk kanë pasur gjumë të rehatshëm, kanë qenë paragjykues dhe nga përgjigjur emocionalisht.

Sipas këtij hulumtimi, del se mungesa e gjumit, bën që pamjet të provokohen papritmas, nga efekte emocionale. /Telegrafi/