Territori i Malit të Zi është i njohur për numrin e madh të monumenteve të kulturës ilire.

Për të dëshmuar këtë trashëgimi, këto ditë doli nga shtypi një libër, i cili përmbledh dëshmi dhe dokumentime arkeologjike dhe paraqet guidën e parë për monumentet e kulturës ilire. /VoA/