Misioni 20-vjeçar i ushtarëve gjermanë dhe punonjësve në Afganistan kushtoi më shumë se 17.3 miliardë euro (20.1 miliardë dollarë), sipas shifrave zyrtare.

Ushtria përbënte deri tani koston më të madhe, tha Ministria e Mbrojtjes, shkruan dpa, përcjell Telegrafi.

“Për pjesëmarrjen e Forcave të Armatosura Gjermane në ‘Forcën Ndërkombëtare të Ndihmës së Sigurisë’ (ISAF), ‘Operation Enduring Freedom’ (OEF) dhe ‘Resolute Support Mission’ (RSM) në Afganistan, Ministria e Mbrojtjes pagoi një total prej rreth 12.3 miliardë euro në shpenzime shtesë të lidhura me misionin nga 2001 deri më 31 gusht 2021″, ka thënë deklarata e qeverisë në përgjigje të një hetimi parlamentar.

Ministria e Jashtme shpenzoi rreth 2.48 miliardë euro për personelin dhe kostot materiale “të lidhura me projektin”, përveç kostos së operacioneve normale diplomatike.

Shpenzime të tjera të mëdha janë kryer nga Ministritë e Zhvillimit dhe Bujqësisë.

Sidoqoftë, informacioni mbi shpenzimet e Shërbimit Federal të Inteligjencës (BND) në Afganistan është konfidencial.

Gjithashtu sekret është informacioni mbi infrastrukturën e ndërtuar nga Gjermania që po përdoret tani nga talebanët. /Telegrafi/