Çdo vit shumë familje preken nga kanceri.

Disa studime kanë gjetur se mikroplastika mund të ketë një ndikim që zhvillon kancer. Një nga këto studime u publikua në vitin 1998, një tjetër kohët e fundit.

Një studim i vitit 1998 i pacientëve me kancer të mushkërive gjeti fibra plastike në më shumë se 100 mostra, shkruan Express.co.uk.

Për më tepër, 97 për qind e mostrave të indeve kancerogjene përmbanin fibra. Në vitin 2022 dhe një studim i ri ka zbuluar se ndotja mikroplastike është gjetur thellë në mushkëri për herë të parë tek njerëzit e gjallë.

A shkaktojnë kancer telefonat? Një mit dekadash rrëzohet nga një studim i ri A shkaktojnë kancer telefonat? Një mit dekadash rrëzohet nga një studim i ri

Komuniteti shkencor ishte tashmë i vetëdijshëm se njerëzit konsumojnë grimca të vogla nëpërmjet ushqimit dhe ujit, por shkalla e asaj se sa shumë po kalonin nuk ishte kuptuar plotësisht.

Nëse mikroplastika dhe kanceri mund të jenë të lidhura, një përmbledhje e fundit e botuar në revistën Exposure and Health arriti në përfundimin: “Kërkim më i detajuar se si mikro dhe nanoplastika ndikojnë në strukturat dhe proceset e trupit të njeriut dhe nëse dhe si ato mund të transformojnë qelizat dhe nxisin kancerogjenezën, është urgjentisht e nevojshme, veçanërisht në dritën e rritjes eksponenciale të prodhimit të plastikës”.

Copa të vogla plastike gjenden në gjakun e njeriut për herë të parë - shkencëtarët paralajmërojnë se grimcat mund të udhëtojnë nëpër trup dhe të ngecin në organe Copa të vogla plastike gjenden në gjakun e njeriut për herë të parë - shkencëtarët paralajmërojnë se grimcat mund të udhëtojnë nëpër trup dhe të ngecin në organe

Si rezultat, nevojiten kërkime të mëtejshme përpara se të nxirret një përfundim nëse mikroplastika mund të rrisë rrezikun e kancerit tek një person. /Telegrafi/