Sony ka më shumë lojëra ekskluzive se Xbox, sipas Microsoft, i cili gjithashtu pretendon se shumë nga titujt ekskluzivë të rivalit të tij janë të cilësisë më të mirë.

Reklama

Microsoft këtë e ka deklaruar pranë CMA-së britanike (Autoriteti i Konkurrencës dhe Tregjeve), gjatë një raporti të ri që kompania ka paraqitur pranë kësaj agjencie për kontrollin e konkurrencës në treg.

Prodhuesi i konsolës Xbox vuri në dukje të dhënat e Metacritic, të cilat tregojnë se 20 ekskluzivitetet më të mira në PlayStation kishin një rezultat mesatar prej 87/100 gjatë vitit 2021, krahasuar me ekskluzivet e Xbox që kishin një rezultat mesatar prej 80/100 gjatë së njëjtës periudhë.

Reklama

Përveç vlerësimeve dhe statistikave më të mira, Microsoft theksoi se të dhënat tregojnë gjithashtu se ekskluzivitetet e PlayStation përbëjnë 10-20 për qind të shitjeve të lojërave në këtë tastierë, ndërsa ekskluzivet e Xbox përbëjnë 0-10 për qind të shitjeve të lojërave. Kjo vlen për shitjen e kopjeve fizike si dhe për blerjet dixhitale “në lojë”.

Reklama

Microsoft theksoi në raportin e tij se nuk ka plane të heqë lojërat Activision Blizzard që janë ekskluzive të PlayStation. Pavarësisht kësaj, CMA mbetet e shqetësuar se kjo është një mundësi.

Për të zbutur frikën e CMA, Microsoft vuri në dukje se edhe nëse Activision do t’i bënte lojërat ekskluzive të Xbox, Sony ende ka ekskluzive më të mira që janë më tërheqëse.

Reklama

Activision Blizzard është pas titujve të tillë si Overwatch, Diablo, Call of Duty, World of Warcraft, Candy Crush dhe StarCraft. Sony është më i shqetësuar për Call of Duty, pasi është një ekskluzivitet i madh që tërheq njerëz, madje edhe lojtarë të rastësishëm.

E gjithë kjo histori filloi pas vendimit të Microsoft për të blerë Activision Blizzard. Britania e Madhe ka vendosur të rishikojë këtë blerje, ndërsa disa vende (përfshirë Brazilin dhe Arabinë Saudite) kanë dhënë tashmë leje për marrëveshjen e blerjes. /Telegrafi/

Reklama