Kryetari i OBRM-PDUKM-së Hristijan Mickoski realizoi takim me Oven Paun, drejtorin e Institutit Ndërkombëtar Republikan për Maqedoninë dhe përfaqësuesit e IRI-t.

“Në takim u diskutua për situatën aktuale politike dhe ekonomike në Republikën e Maqedonisë, si dhe format e mundshme të bashkëpunimit dhe potencialeve. Mickoski theksoi mungesën e perspektivës dhe zhgënjimit të qytetarëve me skandalet e korrupsionit dhe përfshirjen e zyrtarëve të lartë të qeverisë dhe Zyrës speciale të Prokurorisë Publike. në të njëjtën gjë”, thuhet në deklaratë.

Mickoski theksoi se ligji për prokurorinë ka një rëndësi të madhe, por ai duhet të jetë mbi baza parimore në përputhje me kushtetutën. Përndryshe, rrezikohet Prokuroria e re Publike të shtrihet te autoritetet, dhe nesër kur ajo qeveri të shkojë në opozitë, do të jetë një mjet mbrojtjeje kundër krimit të kryer nga elita në pushtet./Telegrafi/