Mercedes-Benz do të tërheqë 1,292,258 automjete për shkak të një defekti në sistemin e thirrjeve emergjente.

Nga radhët e gjigantit gjerman të makinave, ata përcaktuan që, në disa prej automjeteve të tyre, një problem i caktuar me furnizimin me energji të modulit të komunikimit në rast të një aksidenti trafiku do të dërgonte vendndodhjen e gabuar.

Një nga drejtorët e Mercedesit e tha këtë në një intervistë.

Ai gjithashtu konfirmoi që funksionet e tjera të sistemit automatik dhe manual të thirrjeve të urgjencës mbeten plotësisht funksionale dhe se Mercedes-Benz US nuk është në dijeni të ndonjë rasti dëmtimi material ose dëmtimi për shkak të këtij problemi.

Modelet e makinave të tërheqjes përfshijnë CLA, GLA, GLE, GLS, SLC, A, GT, C, E, S, CLS, SL, B, GLB, GLC dhe G, raportoi Associated Press. /Telegrafi/