Pronarët e ardhshëm që nuk janë adhurues të helmetave dhe insekteve sigurisht që nuk do ta kenë mendjen që modeli Elva me xham do të peshojë 20 kilogramë.

Lajmi i mirë për klientët e mirë, të cilët pëlqejnë ekspozitën e fundit të McLaren është se kompania britanike e automjeteve do të ofrojë edhe dy vendësh karbonin e saj ultra të shpejtë Elva në kombinim me një xham të përparmë.

Xhami i përparmë vjen me xhama dielli dhe fshirëse, dhe opsioni i McLaren për “mbijetesë” më të lehtë në rrugë ose pista nuk do të ketë çati dhe dritare anësore, madje edhe në opsionin me xhamin e përparmë, raporton autocar.

Ne nuk besojmë se 20 kilogramët shtesë në veçanti do të prishin performancën e roadsterit të mundësuar nga një motor 4 litra V8 i vendosur në qendër “i huazuar” nga modeli Senna 815 kuaj/fuqi dhe 800 Nm i të cilit janë të mjaftueshme për të përshpejtuar nga 0 në 100 km/orë në më pak se tre sekonda dhe 327 km/orë.

Rreth 1.65 milion euro duhet të ndahen për Elva, dhe kopjet e para me ose pa xham do t’i dorëzohen klientëve në gjysmën e dytë të vitit. /Telegrafi/