Një burrë nga Utah – SHBA, i cili promovoi një smartphone të ri revolucionar për disa vjet, por nuk arriti të prodhojë një të tillë, është akuzuar nga zyra e Prokurorit të SHBA-së në Utah për mashtrim me letrat me vlerë tregon një dosje e re.

Sipas medieve të huaja, përcjell Telegrafi, Chad Leon Sayers kërkoi afro 300 investitorë për të investuar 10 milionë dollarë në Saygus, duke premtuar “sukses të pashmangshëm miliardë dollarësh”, sipas Departamentit të Drejtësisë.

Por në vend që të përdorte fondet e grumbulluara për të krijuar telefonin inteligjent të premtuar, ai pagoi shpenzimet dhe borxhet personale dhe pagoi investitorët më të vjetër me fonde të grumbulluara nga ato më të reja.

Sayers thuhet se shpenzoi 2.17 milionë dollarë nga paratë e mbledhura për qiranë e zyrës, rreth 800,000 dollarë nga fondet për të zgjidhur padi të tjera, 500,000 dollarë për tarifat ligjore, 145,000 dollarë për blerje, argëtim dhe kujdes personal, dhe rreth 30,000 dollarë për kartën e tij të kreditit personal.

Sipas zyrës së Prokurorit të SHBA, Sayers filloi të kërkojë fonde në vitin 2006 dhe përdori email, media sociale përfshirë Twitter dhe gazeta investitorësh për të bindur njerëzit të investojnë në telefon – madje duke dhënë “përditësime” në lidhje me lansimin e telefonit. /Telegrafi/