Fakulteti Ndërkombëtar i Universitetit Sheffield, Kolegji CITY organizoj eventin “Universiteti Sheffield për Kosovën: Zhvillimi i Aftesive ” në të cilin ishin mbledhur më shumë se 150 Alumni Kosovar të ketij Universiteti të gjitha programeve Bachelor, Master , MBA dhe Doktorate.

Fakulteti Ndërkombëtar i Universitetit Sheffield u përfaqësua nga Z. Yannis Ververidis, drejtori i Fakultetit Nderkombetar, i cili ishte i shoqëruar nga kolegët tjerë të Fakultetit Ndërkombëtar.

sheffield-university-kosovo-foto-ridvan-slivova-28

Z. Kadri Veseli, Kryetari i Kuvendit të Republikës së Kosovës dhe Z. Arsim Bajrami, Ministër i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë së Republikës së Kosovës iu bashkuan kësaj ngjarje me nga një fjalë rasti. Gjatë kësaj ngjarjeje, u përzgjedhen katër alumni që dallohen nga Kosova dhe që kanë arritur suksese dhe pozita të larta në profesionin e tyre. Shpërblimet u prezentuan nga Z. Miles Stevenson, Drejtor i Alumnit nga Britania e Madhe.

sheffield-university-kosovo-foto-ridvan-slivova-27

Qellimi i ngjarjes ishte për të festuar kontributin e një prej Top 100 universiteteve më të mira ne botë, pra kontributin e Universitetin Sheffield, në edukimin e mbi 200 studentëve nga Kosova. Fakulteti Ndërkombëtar i Universitetit Sheffield, Kolegji CITY, dhe Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë të Republikës së Kosovës ofrojnë bursa për studentët nga Kosova që nga viti 2009, me qëllim që Kosovarëve t’ju ofrohet arsimi cilësor. Sot, shumë të diplomuar nga Kosova kanë arritur suksese të mëdha në fushat e tyre profesionale.

sheffield-university-kosovo-foto-ridvan-slivova-29