Sot mbahet Konferenca vjetore e prokurorëve, e cila organizohet nën patronatin e kryeprokurorit të Shtetit dhe e mbështetur nga Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, në Prishtinë.

Në këtë konferencë me fjalë rasti do të paraqiten Aleksandër Lumezi, kryeprokurori i Shtetit; Hashim Thaçi, president i Republikës së Kosovës; Bahri Hyseni, kryesues i Këshillit Prokurorial të Kosovës; Enver Peci, kryetar i Gjykatës Supreme të Kosovës, Abelard Tahiri, ministër i Drejtësisë së Republikës së Kosovës, Riccardo Serri, zv/shef i Apostolova, Zyra e BE-së në Kosovë dhe Benjamin Reed, shef i Zyrës Ligjore OSCE.