Çfarë nënkupton në përgjithësi ky program?

Nëse nuk e keni parë deri para pak kohe, atëherë fotografitë e aktorit të Hollywoodit, Mark Wahleberg (48) do t’ju befasojnë tërësisht, transmeton Telegrafi.

Treningu F45 definohet si lëvizje e fitnesit global, i cili përmban ushtrimet e intensitetit të lartë, të cilat janë të shpejta, argëtuese dhe japin rezultate të shpejta.

Ky trening në të vërtetë është kombinim i treningut funksional dhe treningut ekipor i cili zgjat 45 minuta.

Treningu rrit nivelin e energjisë dhe përshpejton metabolizmin, ndërkaq stërvitësit i transformon psikikisht dhe mendërisht.

View this post on Instagram

A post shared by Mark Wahlberg (@markwahlberg) on Jan 17, 2020 at 9:26am PST

Për 45 minuta i djeg madje 750 kalori dhe bën pjesë në treningët më efektivë aktualisht në botë.

Reklama

Meqenëse kombinon ushtrimet funksionale treningun HIIT dhe treningun rrethor vjen deri te djersitja efikase dhe rritja e pulsit.

Reklama

F45-a ka prejardhjen nga Australia dhe praktikisht është vazhdim i treningut klasik funksional, i cili përfshin pozicionet galiç, vrapimin, ngritjen e peshave, tërheqjen etj.

View this post on Instagram

A post shared by Mark Wahlberg (@markwahlberg) on Jan 19, 2020 at 1:36pm PST

Secili trening nënkupton kardio-trening dhe trening të forcës. Më i efektshëm është nëse dëshironi të dobësoheni dhe të ndryshoni strukturën muskulore.

Studime të shumta janë pajtuar që treningët e këtillë, të intensitetit të lartë, janë mënyrë vendimtare në djegien e kalorive dhe formimin e muskujve.

View this post on Instagram

A post shared by Mark Wahlberg (@markwahlberg) on Jan 12, 2020 at 8:27pm PST

/Telegrafi/