Australia është në prag të një krize humanitare pasi komunitetet e largëta mbeten të shkëputura nga ndihma mjekësore, burimet e ujit janë të kontaminuara dhe furnizimet e ushqimit dhe karburantit nuk funksionojnë shumë.

Një anije e marinës që dërgoi furnizime urgjente në Haiti pas tërmetit të vitit 2010, është larguar nga Sidnei dhe pritet të arrijë ujërat larg qytetit të zjarrit të Mallacoota, Victoria të enjten, transmeton Telegrafi.

HMAS Choules do të sigurojë largimin e 4,000 njerëzve që mbeten të bllokuar në qytetin bregdetar pasi u shkatërruan nga zjarret.

Komisioneri i Menaxhimit të Emergjencave Viktoriase Andrew Crisp tha që evakuimi i njerëzve në anije është “një mundësi që ne po e konsiderojmë seriozisht”. Anija mund të transportojë deri në 1.000 në një kohë.

Në natën e Vitit të Ri banorët dhe turistët u larguan në plazhin e Mallacoota, të gatshëm për të hedhur veten në ujë për të mbrojtur veten nga flakët ndërsa qielli u kthye në një qiell të kuq apokaliptik. /Telegrafi/