Nga një qershori hyn në fuqi dispozita e re e Ligjit për parandalimin e larjes së parave dhe terrorizmit financiar, me çka shuma maksimale ku mund të paguhet në para do të jetë 500 euro ndërsa deri tani ka qenë 100 euro.

Që nga fillimi i vitit pagesa e lejuar në para ishte deri në 1.000 euro, ndërsa më herët, nga qershori i vitit 2018, ishte e lejuar deri në 2.000 euro, përcjell Telegrafi Maqedoni

Nga Ministria e Financave thonë se dispozita ka për qëllim t’i detyrojë qytetarët të përdorin kartelat bankare dhe të paguajnë nëpërmjet bankës me qëllim që të parandalohet larja e parave dhe ekonomia e zezë.

Nga Oda ekonomike e Maqedonisë së Veriut kritikojnë se kjo masë është shumë kufizuese, duke theksuar shembujt e vendeve evropiane, ku kufizimi është disa mijëra euro./Telegrafi/