Mendoni që u jeni më të dashurit në familje, sepse ju buzëqeshin? E keni gabim

Buzëqeshja e bebes mund t’i lumturojë prindërit aq sa për të harruar që janë të lodhur. Mirëpo, rrallë pyesim përse bebja qesh.

Shkencëtarët kanë bërë një hulumtim për të zbuluar cili është qëllimi i asaj buzëqeshjeje aq të ëmbël.

Hulumtimi unik ka treguar që bebet kanë shumë hile, shkruan RTL, përcjell Telegrafi.

Ata u përqendruan në qëllimin e ndërveprimeve dhe rezultatet treguan se bebet e rregullonin shumë mirë buzëqeshjen e tyre. Ata janë shumë të orientuar drejt qëllimit me kohën inteligjente.

Studiuesit përdorën një fëmijë robot për këtë eksperiment.

Roboti që qeshi në një kohë të rastësishme nuk arriti aq shumë ndjeshmëri sa kur qeshi me momente të zgjedhura saktësisht.

Rezulton se i porsalinduri është shumë i vetëdijshëm për atë që po bën. Qëllimi i tyre është që të bëjnë të buzëqeshë personin me të cilin bashkëveprojnë. Kështu që ata duan të provokojnë ndjenja të mira dhe një qëndrim pozitiv tek prindërit. /Telegrafi/