Tatimi progresiv do të futet, por nuk duhet të jetë një zgjidhje e shpejtë. Kur i bëmë analizat e para, kuptuam se efekti i një modeli të tillë, me dy përparime që do të futeshin, nuk do të ishte pozitiv, tha sonte drejtoresha e Drejtorisë për të Ardhura Publike, Sanja Llukarevska.

Reklama

“Kur bëmë analizën e strukturës së tatimit mbi të ardhurat personale, pamë që kemi rritjen më të madhe nga ana e pagave dhe të ardhurave që qytetarët kanë nga lojërat e fatit. A do të ishte atëherë pozitiv efekti i taksimit progresiv, mendoj se jo. Prandaj në të ardhmen duhet të bëjmë dallimin e duhur dhe të zgjedhim më të mirën, por nuk duhet të nxitohet”, tha Lukarevska në “Top Tema” dhe shtoi se kjo është arsyeja që tatimi progresiv nuk futet menjëherë.

Reklama
Reklama

Ajo tha se në të ardhmen do të ketë shumë debate për këtë temë për të dëgjuar të gjitha palët.

“Drejtësia, efektiviteti dhe transparenca në pagesa është thelbi i një sistemi të drejtë tatimor. Ndoshta është gabuar nga ana e progresit që nuk u hap një debat i duhur afatgjatë për të parë se cila ishte zgjidhja më e përshtatshme. Megjithatë, drejtësia është shenjë e taksimit progresiv”, theksoi Lukarevska./Telegrafi/