LAJMI I FUNDIT:

LUFTA

LUFTA

Poezi nga: Mahmoud Darwish
Përktheu: Fadil Bajraj

Reklama

Lufta do të përfundojë. Udhëheqësit do t’i
shtrëngojnë duart njëri-tjetrit. Plaka do të
vazhdojë të presë djalin e saj dëshmor.
Ajo vajzë do të presë bashkëshortin e saj
të dashur. Dhe ata fëmijë do të presin
babanë e tyre heroik. Unë nuk e di
kush e shiti atdheun tonë. Ama e pashë
kush e pagoi çmimin.